B2D2

Budapesttől Bamakóig két kehes Daihatsuval.

Menü helyett

Aknasivatag

2011.01.23. 16:58 :: BigBlock

Elértük Mauritániát!!! Átkeltünk a Marokkót és Mauritániát elválasztó aknamezőn és a helyi bürokrácia útvesztőin :) Az aknamező izgalmas volt, 1 szál enyhén csípős otthoni kolbásszal nyugtattam idegeimet, amíg el nem akadtunk. Akkor kipattantunk a kocsiból és jött az ásás, tolás, ásás, tolás...Közben több segítőkésznek nem igazán nevezhető terepjárós halad el mellettünk. Viszont a 42-es (NEGYVENKETTES !!!! ) számú autó visszafordult értünk, pedig ők korábban előttünk haladtak. Ennyire még csörlőnek nem örültem. Köszi nekik ismét a segítséget.


Egy tipp azoknak, akik legközelebb erre járnak: a kocsik legyenek a nők nevén (nem kell hivatalos papír, elég csak egy meghatalmazás) és a hivatalokba őket küldjétek, mert a mauritán határon a hölgyeknek segítenek kitölteni a papírt a katonák, egyeseket még teával is megkínálnak. :) De ezt nem szabad elfogadni, mert teázás nélkül is jó pár órát igénybe vesz a határátlépés. Hogy miért is? Mert pl. az egyik hivatalban 1 asztalnál ül 3 ember és egymásnak lassított futószalag-szerűen adják át az útleveleket. Az első nyom egy pecsétet az útlevélbe, a második beírja a pecsétbe az aktuális dátumot, míg a harmadik az összes utazót bevezeti egy négyzetrácsos könyvbe. (Amit miután betelik a sarokba dobnak és hagyják ott elporladni.) Viszont egyik sincs felhatalmazva rá, hogy a másik munkáját elvégezhesse. Ez akkor derült ki, amikor egy csapatból visszafordítottak egy srácot, mert nem volt a dátum beleírva a pecsétbe. És a dátumbeleíró épp imaszüneten volt és senki nem írhatta bele helyette, meg kellett várni, amíg visszatért az erre kijelölt hivatalos személy.

Reggel sikerült ismét lekésnünk az eligazítást (mert előrébb hozták fél órával), ezért nem kaptuk meg azt az infót, hogy a határátlépés után irány a táborhely. Így a határátlépést követően bementünk a legközelebbi városba tankolni és vizet venni, mert az itinerben az szerepelt, hogy töltsük fel a tankot és vegyünk legalább 4 napi vízkészletet. Mivel a fehér „kisautón” elrongyolódott a jobb első kerék egy durrdefekt során, ezért az első gumisnál megálltunk. A városban a beígért kultúrsokk megvolt. Szavakkal leírhatatlan a szegénység és a nyomor, amit láttunk. Mikor megálltunk az autóval a gumijavítónál, elleptek minket a kéregetők. Az üzlet tulajdonosa többször elzavarta őket, amíg a kerekünkön kicserélték a gumit, pedig a srác hihetetlenül gyorsan dolgozott.

Az éjszakát a városon kívül egy katonákkal körbevett dűnés részen töltöttük. Egyre gyorsabban megy a sátor összerakása, sőt a tábori konyhánk bőséges kínálatának köszönhetően már ettem mákos tésztát a sivatagban!!!!!!! :) A srácok egyébként jól bírják a helyi ételeket is.

1 komment

Címkék: úton sivatag rami aknamező

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása